Hästar är bäst!

Alla inlägg den 4 augusti 2013

Av Freia Vahlsten Svennas - 4 augusti 2013 23:45

Idag följde jag med Vilma till bresse. Först badade vi, kastade boll till varandra med Robin och Johan, simmade ut till havs i solnedgången, haha nerrå, ingen solnedgång. Men vi simmade ut tills vi inte bottnades längre.

Sen gick vi upp och käkade marie kex,jordgubbar och gifflar och då kom en and och ville ha. Så jag matade den lite, kastade marie kex till den och sen höll jag ett i handen och skulle mata och då käka den nästan upp hela mitt finger, nej men den rörde det med näbben, så man blev väl lite smått rädd. Och sen blev man inte av med den, den gick upp på filten och gick runt oss. Och den var så söt så jag kunde knappt låta bli att mata den. Men efter ett tag ville den tydligen bada för den sprang i vattnet. Och då kastade jag i ett marie kex till den. Tror anden gillar mig nu.


Sen badade vi igen och gick upp, köpte glass och badade lite då och då. Men när vi skulle byta om, vi gjorde det på en varsin toalett och då  började vi sjunga på one thing (sjöng oseriöst) och sen när vi kom ut stod det tre tjejer utanför och väntade på toan och ena tjejen stod med armarna i kors och bitchblickade oss och de två andra kollade konstigt på oss, förstår dem, så skulle jag nog också gjort. xD

 




Av Freia Vahlsten Svennas - 4 augusti 2013 23:21

 

Finaste Helmut! ♥


Av Freia Vahlsten Svennas - 4 augusti 2013 22:15

Glömde att skriva en sak som hände i tisdags, jag och Vilma blev kompis med en tjej som heter Katarina. Känns som att jag glömmer mycket, men ja, ville bara skriva det.

____________________________________________________________________________________

Vaknade, åt frukost, tog in hästarna från hagen och fixade iordning dem.

Började med ett hopp pass i paddocken, skrittade och travade fram och han var lite seg, som han oftast är på ridbanan.

Sen när vi skulle galoppera så var han också seg, eller ja kan väl säga att han var seg hela ridpasset för det var han.Så man fick verkligen driva på honom.


Men nu till hoppningen, det var en liten bana på 4 hinder, om jag inte är helt ute och cyklar. Han var som sagt seg, men jag fick fram honom i galopp, fast precis innan hindret saktade han av till trav.. Så det gick ju inte så bra och det var lite jobbigt.

Vi hoppade banan 2 gånger var  och hinderna var ungefär 50 cm högt.Det gick lite bättre andra gången då kom han i galopp mot ett hinder utan att sakta av innan.


I slutet fick vi hoppa ett hinder en varsin gång och det låg på ungefär 65 cm, en oxer. Han var piggare då så han kom i galopp mot det. Så i slutet gick det mycket bättre.

Efter vi hoppat det så travade vi av, sen skrittade vi mot stallet. Påvägen till stallet frågade Anna (våran ridläare alltså) hur vi tyckte att det gått och så. Jag sa att det gick sådär och då sa hon att hon ridit honom 1 gång och att hon inte ens fick fram honom i galopp och att jag rider honom bra och har en jättefin sits. Så då blev man på lite bättre humör.


Sen åt vi mellanmål, därefter var det teori. Tror vi hade om att rycka mannen, antingen hade vi det i onsdags eller i torsdags. Sen skulle vi testa rycka mannen på våra hästar, så jag borstade först igenom Zvantes man. Sen började jag rycka mannen på honom, var lite svårt för hans man var riktigt stark. Eller så var det jag som var dålig på det, men Zvante verkade i alla fall tycka att det var skönt. Hann inte rycka så mycket eftersom vi skulle rida, då var det en uteritt.

En ganska lång uteritt blev det, med en pigg Zvante.


Först skrittade vi en stund, sen travade vi. Red lite i skogen och han lyfte så fint på hovarna och hängde med bra när vi travade. Riktigt duktig var han.

När vi red ut ur skogen så var det en nerförsbacke och han började trava (vi skrittade) och sen började han galoppera och så bockade han en gång, blev lite förvånad för jag trodde inte han var den som bockade. Jaja, sen skrittade och travade vi lite då och då. Sen kom vi fram till en jättefin stig och där galopperade vi, han lyssnade direkt på skänkeln, vilket var riktigt kul då man brukar få skänkla jättemycket innan han börjar galoppera. Var superhärligt att galoppera där, och Zvante hade öronen spetsade hela tiden och verkade tycka att det var superkul!

Galopperade rätt länge och varken jag eller Zvante ville sakta av, men tillslut gjorde vi det.


Travade en bit, sen skulle vi egentligen galoppera en gång till, men alla ville inte det. Så vi travade bara i stället, men ibland började Zvante galoppera ändå, riktigt kul var det.


Sen saktade vi av till skritt och när vi gick förbi en hage så låg det ett gul-rött grimskaft på marken utanför hagen och när Zvante såg det så skyggade han, för han trodde väl antagligen att det var en orm..

Och sen när vi skrittade förbi en soptunna så skyggade han också.


Fortsatte skritta och sen gick vi förbi ännu en hage, där gick Simon,Praline och Lady, om ni minns dem? Har skrivit om dem en gång på bloggen förut, men jag känner i alla fall dem som har de hästarna. När vi nästan gått förbi hagen så tog det tvärstopp och Zvante stod som fastklistrad i marken och kollade på hästarna som om de var spöken. Men tillslut började han skritta igen och vi travade ifatt, för de andra hade kommit ganska långt. Men då började han racertrava, och jag visste typ att han skulle börja galoppera oh det var precis det han gjorde och medans bockade han satan. Haha, pigg polle! Och så fick jag inte stopp på honom förens vi var framme vid de andra.


Efter ett tag började vi trava och vi travade ganska länge typ 2 km, eller vad det var. En gång hamnade han lite på efterkälken, kommer inte ihåg vad han gjorde men han stannade väl antagligen och åt gräs, or something. Men då började han galoppera igen, eller snarare skena. Fick verkligen inte stopp på honom, men som tur var så bockade han inte då, det gick väl för fort antar jag.


När han kom fram till de andra så fick jag som tur var stopp på honom för det kändes som att han tänkte springa in i Quattros rumpa.. Men efter det var han lugn hela vägen hem.

Kul i alla fall, att han hade kul och var glad. :)


Efter det gjorde vi det vanliga, putsade,mockade,sopade. Fast sen löshoppade vi några av hästarna, Polo,Stina,Calle och två av privathästarna, Challe och Hopze.

Polo (en shettis) började, han hoppade typ 70 cm, skulle jag tro. För tydligen kunde han inte hoppa så högt, men jag tyckte att han hoppade fint och så. Tyvärr hade jag bara lite batteri på min kamera, och då brukar den bli helt cp och blir jätteseg och bilderna blir suddiga.. Så det blev inget på Polo... Men sen var det Stinas tur, också en shettis och hon är väldigt duktig på att hoppa. Försökte fota lite på henne också, men det gick såklart inte och då kom jag på att jag kunde filma,så det gjorde jag. Hon hoppade ungefär 90 cm som högst.

Därefter var det Challes tur, riktigt duktig på att hoppa och hoppade ca 130 cm som högst.

Sen var det Calles tur, en 3 åring, men han var duktig på att hoppa och hoppade väl 110 cm som högst. Man får ju ta det lite lugnt nu när han är så ung, men tror han kommer bli en riktig höjdare på att hoppa när han blir lite äldre.

Sist men inte minst så var det Hopzes tur, riktigt duktig häst med en lite rolig hoppteknik. Men han hoppade ungefär 155 cm som högst.


Efter det var det middag och så kollade vi på film som vanligt. Och innan vi skulle gå och lägga oss så ritade jag lite på en tavla och då ritade jag "Zvantes bröstvårtor" och så skrattade Clara typ ihjäl sig när hon såg det och då ritade vi andra hästars bröstvårtor också. Haha, det var riktigt kul!! Dog typ lite.


-Video från löshoppningen.



Av Freia Vahlsten Svennas - 4 augusti 2013 18:36

               

 

Det var några av dem. Har en jag tog på Zvante också, men jag kan inte ladda över den till datorn just nu.





translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards