Hästar är bäst!

Alla inlägg den 3 augusti 2013

Av Freia Vahlsten Svennas - 3 augusti 2013 21:58

Helmut 2007





Helmut 2013



Jag känner knappt igen honom, han har verkligen förändrats.

Fast han har fortfarande samma snälla ögon, dock syns det inte så bra på bilderna på honom år 2013.


Men känner ni igen honom?


Av Freia Vahlsten Svennas - 3 augusti 2013 21:00

Jag vill ha:


*En egen häst såklart, drömmer om att jag har en varje natt. Bara önskar att det kunde bli sant. Under de här 5 dagarna när jag hade Zvante så kändes det nästan som att han var min, det var bara jag som skötte om honom och så. Om det bara kunde vara så hela tiden, skulle bara vilja ta med Zvante hem.

Är så himla avundsjuk på alla som faktiskt har en häst.


*Ett bättre objektiv till min kamera, så man kan zoma in jättemycket. Det vore bra att ha om man ska fota hästar i hagen, och de står långt bort. Typ om den blir helt galen långt bort och så kan man inte fota det, för att det ser ut som en myra på bilden.


*En hamster. Tycker det är riktigt kul att ha hamster, som att göra labyrinter till dem, det är kul. Men det dåliga är att de inte blir så gamla och alla mina har ju dött nu...


Jag stör mig på..


*Hatkommentarer. Tur så har jag inte fått någon än. Men man ser ju på några andra bloggar och det är inte kul, och sen att de flesta kommenterar som Anonym, det är så j*vla fegt!!


*Såna som aldrig kan vara glada för någon annans skull.


*Bloggare som hänger ut andra personer.

Jag älskar:


*Att få beröm, i måndags när jag red barbacka till hagen och skulle gå tillbaka till stallet så sa en gubbe (som bodde i ett hus på andra sidan vägen) "hej" och då sa jag "hej" tillbaka och han sa att jag hade en jättefin sits och att det var kul att se att jag satt rak i ryggen. Tyckte det var kul att en främmande människa sa så. Älskar verkligen att få beröm, man blir så glad när man får höra att man gör något bra. Eller är det bara jag?


*Djur. Skulle aldrig klara mig utan djur, de är bäst! Man kan berätta allt för dem, gosa med dem och massa saker.


*Att blogga. Tycker det är jättekul att blogga, oftast i alla fall. Speciellt när man har motivation när det bara ploppar upp ideér i huvudet. Men ibland kan det vara lite skönt att ta en paus, för ibland känner jag att jag måste blogga utan att jag egentligen orkar.

 


Av Freia Vahlsten Svennas - 3 augusti 2013 20:00

Glömde berätta att jag och Vilma blev kompisar med 3 tjejer, Hannelle, Felicia och Clara i måndags. Så innan vi gick och la oss, spelade vi finns i sjön med dem.

Ville bara säga det.

___________________________________________________________________________________

Sängarna är ganska hårda men ändå sköna, så jag sov väl ganska bra.

Fick låna Vilmas mobil och lyssnade på musik, så det var ju snällt av henne.


Jaja i alla fall, gick upp vid 9-tiden och åt frukost. Och när alla ätit klart så hämtade vi hästarna i hagen. Fixade iordning dem och så. Gruppen jag var i började med att rida ut igen. Red i skogen så hästarna fick lyfta ordenligt på benen för det var stenar och rötter lite här och var. På ett ställe var det massa stenar så vi fick låta hästarna gå på långa tyglar så de fick bestämma vägen själva och så.


Travade även där det var finare väg och när det var uppförsbackar och vi travade så började han hela tiden galoppera och jag lät honom göra det. För vi skulle egentligen bara skritta och trava då också, ifall Quattro skulle börja bocka i galoppen. Så eftersom han ville galoppera så fick han göra det. När vi kom ut ur skogen travade vi lite på en äng och det var riktigt kul, fast han började racertrava en gång.

Sen skrittade vi restan av vägen hem, bara att jag behövde trava ifatt några gånger.


Efter ridningen var det lunch, det var riktigt skönt att dricka något. Under hela lägret tror jag att vi drack mer än 1000 liter saft, det gick åt mycket i alla fall. 1000 liter är bara nåt jag gissar på. Det kan ju vara mer eller mindre.


Efter lunchen var det teori och vi gick igenom sadelns och tränsets delar. Jag sa typ hela tiden vad det var jag bara "bakvalv, framvalv,vulster,kåpa m.m", och då sa Anna (våran ridlärare): Nu får du inte svara något mer, du är ju proffs på det här. Så det var lite kul.


Efter teorin red vi igen, och då hade vi markarbete. Vi var i paddocken då, började med att skritta fram en liten stund, det är ju en bit till paddocken/ridhuset från stallet så det blir ju som en liten framskrittning på vägen dit. Sedan travade vi, han var lite seg. Så man fick skänkla typ hela tiden, och trots det så travade han väldigt segt. ´När vi skulle galoppera, så var han jättesvår att få fram så man blev lite trött i benen.. Men tillslut började han galoppera och även då fick jag driva på typ hela tiden. När vi galopperat lite började vi skritta och trava över bommar. Man red ungefär halvt igenom från C och där låg det bommar, sen när man kom mot B gjorde man en halv igenom igen och gick över bommarna. Svårt att förklara, vet inte ens om det var halvt igenom men något liknande i alla fall. Och på andra långsidan låg det 3 bommar tror jag. Gjorde det i skritt och trav och det gick väldigt bra. Han blev piggare och gick fint över dem. Dock började det regna, tänkte gå in i ridhuset efter ett tag, men eftersom vi redan var blöta så var vi kvar där ute. I slutet skulle man galoppera över 3 bommar som låg på varandra som en pyramid och sen ett litet hinder på 20 cm. Först var han lite seg och lyssnade inte på galoppskänkeln men när han såg "hinderna" började han galoppera och över 20 cm hindret hoppade han av jättelångt innan. Vi gjorde det två gånger var och andra gången hoppade han också av långt innan. Men han var i alla fall riktigt duktig.

När alla gjort det två gånger skrittade och travade vi av.


Sen åt vi mellanmål och medans bytte jag om till shorts för jag ville rida i dem påvägen till hagen. Det spöregnade när vi red dit, men det var mysigt att rida barbacka i shorts. Fast det var mindre mysigt att bli dyblöt. När vi kom tillbaka till stallet så putsade,mockade och sopade vi, för det måste man ju göra.


Efter det skulle vi egentligen köra shettisarna, men eftersom det regnade struntade vi i det och hade femkamp med dem istället. Hade med Pepsi,Darky,Polo och Qulan. Först släppte vi dem lösa i ridhuset och de sprang runt och bockade och busade. Särskilt Polo och han hoppade även över några små hinder som vi skulle använda till femkampen. De var verkligen glada och det var kul att se.


Sen började vi med femkampen, vi hade först stafett och sprang med shettisarna fram och tillbaka. Sen skulle man springa och snurra 10 varv medans vi kollade ner i marken och hade ett spö i pannan. Vet inte hur jag ska förklara men jag tror ni fattar, blev skitsnurrig först och ramlade när jag var på 8, me när jag var klar gick det snabbt över och jag kunde springa normalt. Efter det skulle man doppa huvudet i vatten och ta upp ett äpple, men det ville inte jag (och ett gäng andra) vara med på, för jag tycker att det är obehagligt och jag är inte bra på det. Därefter skulle man springa fram och tillbaka med shettisarna och så skulle man dansa i 5 sekunder och det laget som dansade roligast vann, och mitt lag vann. Sen skulle man typ köra 1,2,3 röda lyktan stopp med shettisarna, man körde som vanligt, så både en själv och hästarna skulle stå still. Hästarna var faktiskt rätt duktiga.


Efter det gjorde vi det vanliga, åt middag, kollade på film, kvällsfika och sen körde jag,Hannelle,Clara,Felicia och Vilma finns i sjön.


-Jag och Zvante från i år på tävlingen.

 


Av Freia Vahlsten Svennas - 3 augusti 2013 18:28

Hade som sagt glömt min mobil i Zvantes ryktpåse, så idag åkte jag och hämtade den. Och som tur var så låg den där fortfarande.


Passade även på att hälsa på Helmut, han kom direkt fram och hälsade när jag kom. Han gör mig alltid så glad!!

Först hälsade jag på honom och klappade och så, sen plockade jag lite gräs som fanns utanför hagen och gav honom. Gav även lite gräs till Stina, en liten shettis som går tillsammans med honom just nu. För det känns ju lite taskigt om man bara ger till Helmut.


Ville egentligen hälsa på Zvante också, men hagen han går i är jättestor och han brukar vara längst bort. Så det gick inte.


En bild Vilma fotade på ridlägret.


Av Freia Vahlsten Svennas - 3 augusti 2013 11:30

Började på ridskola för 6 år sen alltså när jag var 6 år. Hade ridit på Teddy och Junior en hel del+en massa ponnyridningar. Och tyckte det var roligt och jag tyckte hästarna var fina, så en dag fick jag flr mig att jag vill börja på ridskola och det fick jag.

Så i 6 år har jag gått på ridskola, 6 år sen jag blev helt förälskad i Totte, 6 år sen jag fick rida Iris, första hästen jag red på åkerby alltså, och efter det blev jag helt förälskad i henne också. Känns som att det var igår, jag skrittade och travade runt med ledare.


-En gammal bild när jag red Junior, var 4 år där. Ps. Junior stod hos Teddy och dem förut, men dog för 6 år sen och då kom Happy.

 

    

Finingen! ♥

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards