Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2013

dagens barbackaritt

Av Freia Vahlsten Svennas - 5 augusti 2013 21:30

Åkte som sagt till Dreamy idag, och när jag borstade henne så såg jag att hon hade ett skavsår på manken, och då kunde hon inte ha sadel, så jag fick rida barbacka. Tvingade även Åsa att rida barbacka på Happy, då hon inte ridit barbacka på ett par år. Men hon tyckte att det var kul.


I alla fall så var det tydligen någon annan som ridit henne för ett tag sedan och det var antagligen då hon fick skavsåret...


Vi red en liten bit på energispåret och påvägen dit skrittade vi bara och när vi kom fram så ville jag testa trava själv och se hur skumpig hennes trav var, för den brukar vara ganska skumpig. Först taktade hon typ, så jag testade igen och den var lite skumpig men inte så skumpig som den brukar vara, eller såär det jag som fått bättre balans.

Så jag och Åsa travade en bit, det gick väldigt bra, lite skumpigt var det väl, men jag kunde i alla fall sitta ner bra.

Skulle egentligen rida runt hela energispåret, men istället så red vi in i skogen efter ett tag.


Först är det en jättefin gräsväg som leder in i skogen och där travade vi. Det gickjättebra först, hon travade i ett bra tempo och så. Men sen började Happy helt plötsligt galoppera och då började hon racertrava och man bara "Dreamy goes racerbil". Var lite skumpigt kan jag säga..! Så då saktade vi av till skritt och sen var vi framme vid skogen, red in en annan väg än vad vi gjorde förra gången och det låg grenar lite här och var så jag gav Dreamy länga tyglar så hon kunde gå vart hon ville och kolla vart hon gick, men hon snubblade ändå för hon kollade runt istället för att kolla vart hon gick. Men efter ett tag började hon  kolla vart hon gick och lyfte ordentligt på hovarna.


Jag gav henne som sagt långa tyglar och då gick hon in i en gren en gång och grenen fastnade i min tröja, så jag trodde typ att grenen skulle dra av mig från henne rygg så jag fick lite panik, men istället så gick man tröja sönder lite...! Men sen gick det bra, bara att hon ville börja trava en gång, men det var så dålig mark så jag lät henne inte göra det.


Men sen när vi kom ur skogen så travade vi lite på grusvägen (höll mig på gräset), det gick superbra!! Hon var jätteduktig och jag kunde sitta ner bra, var inte så jätteskumpigt då. Så i slutet gick det riktigt riktigt bra, superstolt över henne. Sen skrittade vi resten av biten hem, fixade iordning henne och släppte ut hästarna i hagen och putsade hennes träns. Det var lite smutsigt så jag ska börja putsa henne träns varje gång jag ridit henne. För på Säva måste man putsa både sadeln och tränset efter varje gång man ridit, fast när det är ridläger behöver man bara göra det efter andra ridpasset. Men i alla fall så är alla deras sadlar och träns jättefina och mjuka, då de putsas så ofta.


Juste, glömde säga att hennes rygg var inte lika skön som jag minns den, antagligen är det för att jag är van vid Zvantes mjuka,breda rygg.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards