Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2013

Hur Happy är att rida

Av Freia Vahlsten Svennas - 8 augusti 2013 20:30

På frågestunden, så fick jag en fråga om hur Happy är att rida. Svarade ju på det lite snabbt, men sa även att jag kunde skriva det i ett enskilt inlägg också. So let's do it!


I paddocken är han i princip alltid seg. Men man får ända fram honom, i både skritt och trav väldigt lätt. Bara att i traven så kan han "hoppa" med frambenen för att försöka skrämmas, men oftast gör han inte så höga, så jag i alla fall blir inte speciellt rädd. 

Det är ganska svårt att få honom i galopp tycker jag. Han är så seg, så man får verkligen driva på innan han börjar galoppera, och ibland får man inte ens fram honom, utan han fortsätter bara trava. Väl i galoppen, så får man skänkla hela tiden annars saktar han av. Även i galoppen kan han börja "hoppa". 


Personligen tycker jag att han är ganska lätt att få i form, eller bara om han är något arbetsvillig. För ibland försöker han bara gå in mot mitten och biter tag i bettet och går vart han vill. Och han är ju stark som attsingen, så det kan vara lite svårt ibland, när han bara vill gå som han själv vill. 


Har aldrig hoppat honom, för varje gång jag försökt så saktar han av innan hindret och går över det. Lat.se. Innan hindret kan han ibland börja "hoppa" med frambenen, men som sagt innan hindret saktar han av. Så han hoppar mer när det inte är hinder. xD


Fast Vilma har faktiskt hoppat honom, fast då har hon haft draghjälp från mig och Dreamy, eller så har Åsa viftat med ett spö. Fast inte alltid, så ibland har hon fått över honom själv. Men hindret får inte vara högre än 20 cm för då river Happy. OS-hopphäst nästa? ;) 

Så jag kan inte säga hur han är att hoppa. 


När man rider ut så är han mycket piggare. Har bara ridit ut på honom 2 gånger och då har jag ridit barbacka. Han verkar verkligen trivas att ridas barbacka då han blir mycket piggare och gladare då. 


Första gången så var han verkligen, verkligen pigg, han brukade smita iväg i galopp till och med. Det var verkligen kul att han bjöd fram. 

Kan säga att han är supermysig att rida ut på, han är inte rädd av sig, kan vara lite busig men han har inte den bästa konditionen så, om han sticker iväg så behöver man inte vara rädd för att han ska springa så länge. Utan han brukar sakta av efter ett tag. Och han är så himla bred och skön rygg så han är skön att rida barbacka på. 


Kan även säga att han inte kan vara själv, så man kan inte rida själv, måste ha sällskap. Till och med om man rider med någon och så hamnar han lite på efterkälk och så ser han inte de andra och då börjar han trava/galoppera ända tills han kommer fram till de andra. Då får man verkligen inte stopp på honom. I stallet kan han inte heller stå själv, då skulle han bergis haft sönder hela stallet. xD Och såklart inte i hagen heller. 


Men det var i alla fall lite om hur Happy är att rida, så hoppas ni blev nöjda. 


       

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards