Hästar är bäst!

Alla inlägg den 9 juni 2013

Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juni 2013 22:08

Dagens outfit:

 


Dagens humör: glad


Dagens hiss: blev ompysslad


Dagens diss: blev riden i paddocken



Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juni 2013 22:05

Dagens outfit: 

Schabrak: horsemeup tror jag

Träns: hööks

Ludd: granngården

 


Dagens humör: glad


Dagens hiss: hoppade


Dagens diss: vet ej



Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juni 2013 19:15

Idag åkte jag då ut till Dreamy och Happy  med Åsa och Ida. Vilma följde också med men hon gick till Thessan. 


Jag borstade Dreamy och Ida borstade Happy. Dreamy var faktiskt rätt snäll idag, men det var bara för att hon hade hö, för när hon hade ätit upp blev hon lite tjurig. 


Vi skulle rida i paddocken, jag red Dreamy dit och Åsa red Happy. Dreamy var väldigt snäll men åt gräs hela tiden!

I paddocken skrittade jag först en liten stund, gick in på volten lite och försökte ställa, gick ganska bra. Men hon är lite stel. 


Sedan började jag trava eftersom vi hade skrittat ända till paddocken. Gick bra, fast hon är somsagt stel, så det går inte så bra i hörnen. 

När jag hade ridit fram så hoppade jag ett litet hinder på ca 20 cm. Hon hoppade dubbelt så högt. Sedan efter hindret tänkte jag fatta galopp, det gick inte, hon ökade bara traven jättemycket. Och då styrde jag in på hindret och hoppade det. 


Sedan bytte jag varv för hon har ju somsagt lättare för att galoppera i höger varv. Det gick bra hon började galoppera efter en stund. Jag galopperade mot hindret och då hoppade hon jättelångt före, så jag höll på att ramla av. Efter så lät jag henne äta lite gräs. 


Sedan red jag Happy en stund och då kom Vilma ner med Thessan. Happy var jätteseg först och ville bara stå still och äta gräs. När jag travade så började han studsa, kändes faktiskt väldigt kul. Och jag styrde mot hindret och då stannade han och gick över. Han kan verkligen inte hoppa! Sedan försökte jag en gång till och då fick jag en skratt-attack när han började studsa. 


När jag ridit Happy ett tag bytte jag till Dreamy för man blir så trött i benen av att rida honom. Men han gick i form ibland när jag red honom. 

Dreamy gick också i form ibland. 


När jag red Dreamy hoppade jag lite till och så skrittade och travade jag lite. Sedan red jag och Åsa hem. Jag på Dreamy och hon på Happy. På vägen travade vi lite och då blev hästarna i hagen bredvid helt galna och sprang som dårar. Och då ville Dreamy också springa sådär snabbt och när jag saktade av så studsade hon lite. Sedan skrittade vi hela vägen hem. När vi kom hem så borstade jag av henne och så släppte vi ut hästarna i hagen. 


När vi red hem så stannade Ida med Vilma och Thessan och så red de henne. 

Thessan gick väldigt fint med Ida på några bilder. :)


Ida fotade och filmade också, väldigt mycket också. Och hon var superduktig på att fota. Men hon ska redigera dem lite, så bilderna kommer komma upp senare. Filmerna också för den delen. 

Här är hennes fina blogg: http://idasonfors.horseworld.se/


-Ni får ett samkprov. 

 

Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juni 2013 12:09

1. Träffade Rosti och fick honom som favorithäst.


2. Fick prova på flygande pass, med Rosti, superkul!


3. Fick rida Magic i fredags.


4. Min statistik har ökat, nu har jag ca 30-35 unika per dag förut hade jag ca 20 unika. Tack så sjukt mycket!!


5. Ridit Dreamy och det har gått bra alla gånger, kommer ihåg första gången jag red ut på henne, kaos! Nu går det superbra. Vi litar mer på varandra nu.


 

 

 




Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juni 2013 10:56

Just nu spöregnar och åskar det.. Hoppas det går över snart, för jag hade tänkt att åka till Dreamy och Happy idag, med en tjej som heter Ida. Och då skulle väl Vilma också följa med och rida Thessan. Så snälla, sluta åska!!


Dessutom blixtrar det lite ibland.   


-Video från igår hos Thessan, det som Vilma filmade.

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards