Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 3 juni 2013

drömhäst ¨(för mig)-åsikt

Av Freia Vahlsten Svennas - 3 juni 2013 18:49

Drömhäst:



  • Snäll i hantering.

Såklart så ska den vara snäll i hanteringen och inte bitas eller sparkas mot en.

Helst ska den vara mysig och gillar uppmärksamhet, och att den är personlig är nästan ett måste. Helst att den gnäggar och kommer galopperandes eller nåt när man kommer. Eller bara att den kommer skrittandes när man kommer eller så. Bara att den åtminstonde är LITE personlig.

Lätt att lasta,sko os.v


  • Snäll att rida men ändå lite busig.

Jag gillar hästar som är snälla i ridningen men ändå att den inte lyder minsta vink för då lär man sig inte rida så bra. Det är kul om den busar lite ibland och kanske bockar lite eller så. Men den ska fortfarande ha respekt för en, även om den är busig. Och trafiksäker är ju bra om den är, annars kan det hända en olycka, fast det kan det ändå. Men ni fattar.


  • Gärna inkörd.

Det vore kul om hästen var inkörd så man kunde variera ännu mer. Och det är riktigt kul att köra och väldigt mysigt. Men det är absolut inget måste.


  • Lita på.

Jag skulle vilja ha en häst som jag kan lita på och känna mig trygg med. För det är inte så jättekul om man sitter och är rädd för sin häst. Fast nu har jag ju ingen häst, men jaja.

Ni kanske undrar om jag litar på Dreamy. Och det är väl lite både och, det är blandat med att jag litar på henne och att jag inte litar på henne. ´Dreamy är ingen trafiksäker häst, det är hon inte. Kan bli jättenervös bara om en bil åker förbi. Och hon kan springa iväg utan att jag får stopp på henne.

Men det är ändå nåt som gör att jag litar på henne litegrann, jo. Hon gör inget dumt såsom bocka eller stegra. Eller hon har bockat en gång med mig men hon bockar jättesnälla språng och så kan hon bli lite sur på Happy. Men det känns knappt när hon bockar. Så därför att hon är så snäll så litar jag lite på henne.


  • Lätt att få i form.

Det vore kul om hästen var lätt att få i form, så man kan komma in på dressyrbanan med en jättefin häst som går i form. Och jag är inte så här superduktig så jag kan få vilken häst som helst i form. Men detta är absolut inget måste, vore bara kul.


  • Lyssnar på en och inte bara kör sitt egna race

Så den lyssnar när man ska sakta av, detta är Dreamy inte så bra på. Det tar ett tag att sakta av från trav och ibland lyssnar hon knappt alls. Men att få henne att stanna är svårt kan jag säga. Då biter hon fast i bettet och bara går på.

Och om man vill få ut den i hörnen så tycker jag den ska lyssna, och inte bara genar (stav). Helt enkelt lydig, men somsagt ska den vara lite busig.


-Vet inte hur du är att köra (om du är inkörd) eller hur du skulle vara att rida eller ens hur du är i hanteringen, men personligheten är 10/10. Verkligen en personlig häst det här. När jag och Vilma

kom till honom för andra gången så kom han skrittandes fram till oss.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards