Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 19 juni 2013

Ginny och Thessan

Av Freia Vahlsten Svennas - 19 juni 2013 20:50

Idag åkte jag och Viulma till Ginny och Thessan. Vi började med att hämta de från sommarhagen och så gick vi till stallet. Jag ledde Ginny och Vilma leddeThessan. Det gick jättebra, Ginny var så snäll så. Men när vi kom till stallet och skulle binda upp de utanför började Ginny snurra runt och var jobbig. Då gick vi in i stallet så de fick stå i boxarna istället. Jag borstade Ginny och hon var jättetrevlig i hanteringen.


Vi red i paddocken eftersom det var första gången vi hade Ginny själva, vi red Ginny med sadel och Thessan barbacka. Jag började rida Ginny. Började med att skritta fram henne, gick bra och hon kändes ganska pigg. När jkag hade skrittat fram så kortade jag tyglarna och gick in på volten och ställde henne, ibland gick hon i form. Men hon fokuserade mest på hästarna i hagen på andra sidan vägen först. Hon var ibland lite jobbig och skulle gå efter Thessan hela tiden och när man till exempel gick på volten så kunde hon bara bita tag i bettet och börja gå efter Thessan istället. Skrittade mest och så travade jag en liten stund. Efter ett tag började hon bli mjukare och gick i form.


Men när hon blev så där mjuk och fin så skulle jag och Vilma byta så han bara rida en liten stund när hon gick i en fin form. Men Thessan är nog den enklaste hästen jag vet att få i form. Jobbade väldigt mycket på volten i skritt och hon gick så fint i form. Duktiga pollen. Sedan började jag trava med henne, hon har inte så jättestudsig trav för att vara shettis faktiskt. Hon gick lite i form i traven.

Sedan galopperade jag och Vilma efter varandra. Ginny först och Thessan sist. Var superkul, fast Thessan galopp är typ lite framåtlutad, så man håller nästan på att ramla av ibland. Haha! Vi gjorde det några gånger. Thessan var riktigt duktig och hennes galopp är så gullig.


Sedan bytte vi tillbaka så jag hade Ginny. För jag ville testa att galoppera med henne, för jag hade aldirg gjort det.  Skrittade och travade först lite på volten och hon gick så fint i form. Duktig liten häst.

Sedan galopperade vi igen sådär efter varandra. Ginny var då först. Hon hade väldigt härlig galopp men man behövde driva på hela tiden  annars skulle hon sakta av. Galopperade några gånger sedan skrittade och travade vi av.

Och när vi gick ut ur paddocken sa jag och Vilma samtidigt "duktigt tjej" i precis samma tonfall. Det är lite konstigt för det har hänt väldigt många gånger. Red ungefär 1 timme.


Sedan borstade vi av dem och sedan gick vi mot sommarhagen. Vi travade först en bit med dem (vi ledde dem såklart). Gick jättebra ända tills hästarna i andra hagen började trava och galoppera för Ginny blev helt galen och ville dra iväg. Sedan skrittade vi en bit och när vi gick förbi en till hage skulle vi trava förbi den, för Thessan brunstar alltid vid den. Han bara trava en liten bit innan Thessan ställde sig och brunstade, hon kissade ner hela sitt ben, usch usch. När jag stod och kollade på Thessan så gick Ginny och hälsade på hästarna i hagen, var lite svårt att få bort henne för jag vet ju att man måste akta sig för hästarnba kan bli lite galna. Och de började skrika och så stegrade sig Ginny och fäktade med frambenen. Sedan tänkte de hälsa igen men då hann jag ta bort henne. När vi släppte de i sommarhagen sen, så galopperade alla hästar iväg. Vi gick även in dit och Vilma fotade lite, för jag hade min kamera i stallet och jag glömde bort att fota...

Sedan gick vi tillbaka till stallet och skrev i Thessan och Ginnys böcker.


Här är bilderna som Vilma fotade.


Bilder på Vilma och Thessan

          



Bilder på mig och Ginny

        


En bild på Pigge


   


 

Vilma och en frieser som finns i en hage i rönna

  



Jag och friesern

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards