Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 20 juni 2013

viktigt i en hästannons

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 juni 2013 16:15

Har ju kollat hästnet väldigt mycket nu på senaste tiden och vissa annonser är sjukt dåliga. Står bara några rader på vissa, namn´finns inte med, priset står inte, suddiga bilder os.v

Så nu tänkte jag skriva vad som borde finnas i en annons.



  • Hästens namn. Om man inte skriver hästens namn så är det som att den som säljer försöker dölja något, typ tävlingsresultat.

  • Bilder. Jag går aldrig in på en annons som inte har bilder. Ta gärna med en hoppbild,en dressyrbild, huvudbild och en på hela kroppen. Älskar annonser med massa bilder.

  • Allmän info. Mankhöjd,ålder,ras,skador os.v

  • Provrida. Tycker att man ska få provrida hästen också, skulle aldrig köpa en häst jag inte provridit. Är även bra om man skriver det i annonsen, att man får provrida också. Om man inte får provrida känns det ju som att de har ljugit om hur hästen är att rida.

-Det är också bra att försöka skriva en personlig annons så de som läser får en uppfattning om hur hästen är att rida och hantera.


-Om hästen har någon egenskap eller är rädd för något. Skriv det också. Annars skulle jag också kännt mig lurad.


Vi låtsas att jag ska sälja Ina. Kommer skriva två olika "annonser", så får vi se vilken som blir bäst. (Härmar http://powerpony.blogg.se/ lite med det här att skriva två annonser, men tyckte det var så bra så jag gör det också).


Alternativ 1:


Rubrik: söt ponny

 

Typ: B Inriktning: allround Kön: sto Födelseår: 1998 Namn: ....


Sto född 1998. Gillar att ridas i skogen.

Hon har haft fång, så hon får inte äta gräs.


Duktig på att hoppa.


Pris: 123456789



Alternativ 2:


Rubrik: Söt B-ponny söker nytt hem. (Kom inte på någon bra rubrik...)

 

    

   

 

Typ: B Inriktning: allround kön:sto födelseår: 1998 Namn: Ina


Ina är ett welsh mountainsto född 98. Hon är snäll i all hantering men kan vara lite svår att tränsa, men det har blivit mycket bättre. Hon är lätt att lasta och älskar att bli ompysslad.


Hon gillar inte paddocken så jättemycket, ibland kan hon bli lite jobbig och kan bocka ibland. Och ibland är hon pigg där också. Hon älskar att hoppa, jag har hoppat en bana på 70 cm med henne och enstaka på 80-90. Hon är löshoppad på 110 cm.

Ina älskar att ridas ut, speciellt i skogen. Då blir hon pigg och glad.

Det bästa som finns tycker Ina är att gå promenader i skritt,trav och galopp.


Ina har tidigare haft fång.  Och nu får hon inte äta annat än hö.  Det är klart det inte gör något om hon äter lite gräs, men hon ska inte släppas i gräshage.


Hon är ca 120 i mankhöjd och jag säljer henne då jag är för lång.

Ina säljs inte som tävlingsponny, utan vill komma till någon hon får ridas i skogen av och hoppa och rida dressyr på ridbanan av. Och kanske är med i blåbärshoppning, clear round eller nåt sånt. Hon är även inkörd.


Trafiksäker.


Pris: 5000


Tog bara Ina som ett exempel, hon är ju inte min häst och hon är ju utlånad just nu. Tog priset 5000 eftersom Charlotte hade det när hon tänkte sälja Ina.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards