Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 28 juni 2013

terräng

Av Freia Vahlsten Svennas - 28 juni 2013 21:15

Idag var det sista ridningen för terminen, vilket känns lite tråkigt. Men hästarna är verkligen värda semester nu! Hade då Magic idag igen. 


Emma red också innan och jag ledde henne som vanligt, hon fick Prado. De skrittade först lite på en väg och sedan red de en stund i ridhuset och travade lite. Var så varmt så jag höll på att dö. Efter så gick jag och Vilma upp till cafeterian och köpte en varsin glass. Sedan gick jag och borstade Magic och så. 


Vi började med att rida lite i paddocken, skrittade först fram på långa tyglar och i början när man skrittar fram känns han alltid lite seg, men när man kortar tyglarna blir pigg. Sedan började vi trava, gick sådär, han gick inte i form, men hade bra bjudning. När vi saktade av till skritt så gick han i form en stund, han var verkligen fin. Såg hans skugga! ;) Men det var när han hade rumpan mot Åsa, så hon kunde tyvärr inte fota då. 


Sedan travade vi lite och så fattade vi galopp,gick också bra! Sedan började vi hoppa, vi började med att hoppa ett hinder på kanske 50 cm. Efter det hoppade vi två hinder, på kanske 60-70. Jag tyckte vi red i fel varv för det, vi gick i högervarv och vid ena kortsidan så skulle man svänga i mitten, och så  skulle man svänga mot vänster. Det gick inte så bra första gången, då sprang han förbi hindret. Men andra gången jag testade gick det bra. Han har en väldigt bra teknik den ponnyn OCH vilja. 


Man kan öppna på 3 olika ställen och på ett ställe brykar det stå ett litet hinder och Myran öppnade där. Först la hon ner bommen på snedden, så skrittade vi över den, till ridbanan bredvid terräng banan. Sedan la hon upp till et hinder på kanske 40 cm och så travade vi mot det, jag och Magic blev klar sist, så han ville börja galoppera hela tiden. Sedan hoppade vi ut igen och då var det fart på MAgic och han hade öronen spetsade, det hade förresten alla hästar. 


Sedan började vi hoppa terräng, började med typ ett stockhinder. Det är småstockar på varandra. Det finns ett på typ 30 cm, ett på 50-60cm och ett på typ 70-80 cm. Vi hoppade det på 50-60. Vi hoppade det i galopp och när jag kom med Magic så ville han  hoppa det på 70-80.Det var nära att vi hoppade på det, men lyckades på nåt sätt få honom att hoppa 50-60 cm hindret. Vi hoppade det två gånger var och andra gången gick det bättre, fina ponnyn!! Sedan hoppade vi ett annat hinder, kommer inte ihåg vad det hette. Men det är en nerförsbacke först, sedan en grav och i graven har vi ett litet hinder och så är det uppförsbacke. Vi hoppade även det två gånger var, och hon var duktig båda gångerna. Sista gången tog han ett jättespårng över, eller ja kanske inte så jättehögt, men högre än vad det var i alla fall.

Vi avlsutade med att hoppa banken. Vi hoppade den 1 gång var. Först hade Magic jättebra bjudning men precis innan han skulle hoppa stannade han. Men Myran sa att vissa hästar är osäkra på den. Så jag vände och kom en gång till, då gick det mycket bättre. Kände att han var lite osäker men han hoppade ändå! :)


Efter ridpasset borstade jag såklart och han fick massa morötter och så myste jag med honom. Han pussade tillbaka och var jättemysig. Känner att vi har skapat ett band tillsammans. Då han brukar gnägga när jag kommer in till honom, han ser oftast jätteglad ut och så kan vi mysa med varandra jättelänge. Det kanske låter ego att säga att han gillar mig, men det känns som det. Nästa vecka tror jag att han och de andra hästarna ska få gå på sommarbete i fyra veckor. Gissa vem som kommer sno Totte och Magic? ;) Jag,men säg det inte till någon, sch! 


Jag och Magic. (på en bild står han väldigt fint). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

usch vad jag står upp....



 

 

 

 

 

 

 

 

 

haha, igga mina armbågar




 

 

     


Vilma och Loulou


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
Ingen bild

Anonym

28 juni 2013 23:10

Hur lång är du ? För att eftersom att du är så ung så växer du fortfarande o det är inte helt omöjligt att du kommer vara för lång för Magic till vintern. Tråkigt, men så är det tyvärr. Ville bara att du ska ha det i bakhuvudet ifall att så att du verkligen tar vara på eran tid ihop :)

Bra blogg, kram !

Freia Vahlsten Svennas

28 juni 2013 23:30

Jag svarar på kommentaren i ett inlägg. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards