Hästar är bäst!

Alla inlägg den 22 februari 2013

Av Freia Vahlsten Svennas - 22 februari 2013 23:28

Dagens outfit:

 

Dagens frisyr:  utsläppt

Dagens smink: inget

Dagens humör: glad

Dagens hiss: var i stallet och att vi red barbacka

Dagens diss: vet ej

Dagens body butter: ingen




Av Freia Vahlsten Svennas - 22 februari 2013 22:06

Berätta om när du gick omkull med Menny!

 


Det var år 2011 och jag var på ridläger hos Ina och dem. Sista dagen hade vi uppvisning och jag red Menny. I slutet skulle jag hoppa 1 meter med Menny. (hade gjort det en gång tidigare). Men medans Thessan och Ina hoppadetravade jag runt med Menny. Han snublade i en grop och gick omkull. Först ramlade han på knä och det var då ramlade jag över halsen på honom. Sedan ramlade han på sidan. Kan inte beskriva riktigt för jag såg ju inte vad som hände och det gick så fort så man hann inte tänka på vad som hände. Men Menny blev i alla fall lite halt. 

det var ungefär där han gick omkull.




Av Freia Vahlsten Svennas - 22 februari 2013 21:56

Pansar%20blir%20utvisad

Det roliga är att han får damp   

-

Av Freia Vahlsten Svennas - 22 februari 2013 21:01

Kollar på gladiatorerna den där Pansar är helt cp.
Bloggat mer senare.

Av Freia Vahlsten Svennas - 22 februari 2013 20:26

Dagens outfit när jag red:


 

Dagens humör: glad

Dagens hiss: fick godis av Freia och blev riden barbacka

Dagens diss: vet ej


Dagens sötnos:


Av Freia Vahlsten Svennas - 22 februari 2013 19:09

Förlåt att jag inte bloggat något idag men jag har inte hunnit och jag har ju vart i stallet också   


Men först ledde jag Emma, hon hade Fideli igen. Det var ganska jobbigt för dem hade Kajsa idag(världens jobbigaste ridlärare). När vi skrittade sa hon hela tiden, skritta sakta! Man fivk lov att skritta så sakta att hästarna nästan stod still. När dem travade fick de bara trava några meter, för Kajsa sa att hästarna behöver vila lite, för att dem inte orkar trava så länge. Asså det är bara bullshit, på happy haur när vi rider kadrilj travar vi nästan hela tiden, vi skrittar typ max en kvart resten travar och galopperar vi. Lektionen är 45 min då.


Fideli  

 

 

 

Men i alla fall idag fick jag Kevin, får byta varje gång. Det var 2 styckna som frågade om vi kunde byta häst och den första frågade om jag ville rida Legolas, och den andra frågade om Totte. Sa nej till båda för jag gillar ju alla hästar och är nöjd med alla. Ville ju jätte gärna rida älskade Totte, men jag vill inte byta för det känns taskigt mot hästen man skulle rida. Men nu till ridlektionen. Vi fick rida barbacka. Kevin hade jätte skön rygg. Men först skrittade vi fram, sedan började vi trava. Innan han hade kommit fram i trav kändes det som att han skulle stegra sig. Men när han hade kommit fram i trav var han jätte lätt att sitta på. Vi gjorde olika balans övningar. Först skulle vi hålla tyglarna i en hand och sätta den andra på hjälmen och sedan kasta lasso och så. Sedan knöt vi en knut på tyglarna, sedan släppte vi dem och gjorde olika övningar. Sedan gick vi in på stora mitt volten och skulle öva på att ställa dem och böja på halsen. Han var duktig att ställa men när man skulle böja halsen gik det bara i bland. Han travade även väldigt fort så man hamnade i hästen framförs rumpa nästan hela tiden. Sedan gick vi ut på fyrkants spåret. Då skulle vi galoppera, och Kevins galopp är skit härlig, han tar väldigt stora steg och det går väldigt fort, och den är jätte mjuk. Det gick jätte bra i galoppen, han var super snäll. 

Filmen kommer på söndag tror jag. 


 

Kevin

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards