Hästar är bäst!

Alla inlägg den 2 juli 2013

Av Freia Vahlsten Svennas - 2 juli 2013 22:30

Jag rider nästan alltid med säkerhetsstigbyglar, för jag vill inte bli släpad, och det har jag aldrig behövt göra tack vare säkerhetsstigbyglarna. För i tiden när jag red Teddy så ramlade jag av ett antal gånger och han har säkerhetsstigbyglar och jag fastnade i stygbygeln några gånger men den här snodden åkte bort, så jag slapp bli släpad.


Det är ett bra sätt att göra ridsporten mindre farlig för blir man släpad är det inte svårt att man kanske får en spark eller blir trampad.


En del kanske tycker det är fult med "gummisnoddsstigbyglar", men det finns faktiskt såna som är som "vanliga" men går upp om man skulle fastna.


Tycker man ska ha säkerhetsstigbyglar i alla fall, men jag har inget emot de som inte använder, man får ju bestäma själv.


Produktbild
 
Av Freia Vahlsten Svennas - 2 juli 2013 21:23

Det blev inte riktgit 50 saker som ni kanske inte visste, för jag kom inte på så många, men det blev kanske 30?

Hoppas det inte gör något och jag ska börja redigera videon nu.


 


Av Freia Vahlsten Svennas - 2 juli 2013 19:11

Har så himla tråkigt just nu, börjar nästan längta lite till skolan faktiskt, då sitter man i alla fall inte och gör INGENTING. Och skulle egentligen vart på ridläger just nu och haft kul, om inte Åsa och dem skulle ändrat datum. Men då sparar man det bästa till sist i alla fall ;)


Idag har jag inte gjort så mycket, börjat spela in lite på "50 saker ni kanske inte visste" det är det ända "nödvändiga" jag kommit på att göra. Men sedan la batteriet av, men jag tror det har laddat klart så jag ska väl fortsätta nu.



-Förra året på ridlägret när jag hade bästa Helmut, såna ögonblick vill man bara pausa. ♥

   

Dessutom var jag precis lagom på b-ponnyer, ta mig tillbaka.


Av Freia Vahlsten Svennas - 2 juli 2013 17:45

Skriv om vad du tycker om människor som bara gillar att hoppa och inte rida dressyr!




Jag tycker inte om dem, för det är synd om hästarna att bara få hoppa för tillslut kommer den antagligen tröttna och börjar vägra istället. Dessutom blir hästen sliten av att hoppas för mycket och mår bra av att ridas dressyr. Den mjukas ju upp i dressyren och då blir det mycket lättare att hoppa, lättare att svänga och så.

Så dressyr SKA man rida tycker jag, det är kul det också.

Sen tycker jag själv att hoppning faktiskt är lite roligare, men bara för det hoppar jag inte varje gång med Dreamy. Och skulle jag hoppat varje gång så är jag rätt säker på att jag också skulle tröttna, älskar att variera ridpassen.


Spyr på de som bara hoppar och kanske till och med hoppar ihjäl sina hästar, så jag tycker att man ska hoppa ungefär 1 gång i veckan om man inte ska tävla. Dessutom tycker jag helt ärligt att om hästen verkligen inte gillar att hoppa så tycker jag inte att man ska göra det heller, för med sina långa ben, sitt stora hjärta och sina stora lungor så är hästen skapad för att galoppera. Att hoppa är inte nåt naturligt för en häst.

Bara min åsikt.


 



Av Freia Vahlsten Svennas - 2 juli 2013 16:54

Fråga:

Vad ska du ha huva på Dreamy för?



Svar: Svarar i ett inlägg också ifall det är någon mer som undrar. Jag hade bara tänkt ha den när det blåser, för Dreamy blir väldigt stressad och nervös då. Så hade bara tänkt testa om det blir bättre då.

 

Av Freia Vahlsten Svennas - 2 juli 2013 14:21

 Det är ju sommarrea på en del saker på hööks, så jag tänkte, varför inte passa på och köpa lite? Har väldigt mycket hästsaker, men det är ju kul att köpa.   



Tänkte köpa och ha till ridskolehästarna, kostar bara 64 kronor nu!
 
 
 
 
Grimskaftet ska höra till grimman där ovan.
 
 
Jag ska ha med den på ridlägret och ha till hästen.
 
 
Microfibersvamp, ska ha den på ridskolehästarna  hade jag tänkt.
 
Massageborste, ska också ha på ridskolehästarna.
 
 
 
 
 
Huva till Dreamy. Rea 74 kr.
 
 
Schabraket ska jag också ha till Dreamy om jag köper huvan. Rea 134.
 
 
Det ska jag köpa till ridskolehästarna. Rea 139 kr. Har redan 7 schabrak till ridskolehästarna som är mina egna, men jag
älskar att köpa schabrak.
 
 
Kanske inte köper allt, men något av det måste jag köpa.
 
 
 
 
Av Freia Vahlsten Svennas - 2 juli 2013 14:06

Hmm, jag vet inte.

Finns väldigt många bra, men jag gillar den här videon:

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards