Hästar är bäst!

Alla inlägg den 9 juli 2013

Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juli 2013 23:20

Idag gick jag upp halv 8 och gick ut med Nelson, duktigt va? Duktigt för att vara jag för jag kan sova ganska länge. 


Några timmar senare så ringde Vilma och frågade om jag ville följa med till bresse. Och det ville jag. 

Började med att bada var först jättekallt som det typ alltid är i början. I alla fall så var det mycket vågor idag och det var kul, för vissa var ganska stora också. Jag och Vilma simmade ut tills vi inte bottnade längre och så simmade vi tillbaka. Vi badade väldigt många gånger idag, alltså vi gick upp och gjorde lite andra saker sedan badade vi igen och så. Vi träffade bland annat en tjej som vi träffade igår också. (Följde med Vilma till bresse igår med). Vi har blivit ganska bra kompis med den där tjejen och hon är bara 5 år. 


I alla fall så sista gången vi badade så var det jättemycket vågor och vi simmade ut kanske långt, så när vi vände och skulle simma tillbaka så åkte vi bakåt istället för framåt. Så man fick verkligen kämpa med att simma framåt. 

Är ganska trött nu. 


Sedan har jag vart lite med Nelson, bloggat lite och lite annat. För några timmar sedan kom Vilma och så kollade vi på scary move 3, den som the ring  är med i. Den är bara rolig! 

Innan hon gick hem så tog vi in mina kaniner och när hon gick hem så passade jag på att gå en liten promenad med Nelson så jag följde med henne. 



-Lilla Nelson! 

 


Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juli 2013 23:00

Tänkte ta och skriva lite mer saker som gör en blogg sämre, då jag tyckte att jag glömde lite. 

 

 

  • Upprepa samma ord hela tiden. Det är sjukt irriterande att läsa om till exempel ordet "sen". Det kan se ut ungefär såhär: "Idag red jag på Musse. Först red skrittade vi. Sen travade vi. Sen galopperade vi lite. Sen började vi hoppa, vi hoppade först ganska lågt. Sen höjde vi". 

 

  • Inte beskriva ridpassen. Älskar när bloggaren skriver långa inlägg om ridpassen och beskriver vad man gjorde och vad som hände. Inte bara "Idag red jag, hoppade lite. Gick jättebra". 

 

 

  • Särskriva. Något jag stör mig på litegrann är när man särskriver, men jag läser ändå flera bloggar som gör det, för så farligt är det inte. Liksom att man skriver: Jätte bra istället för jättebra, jätte roligt istället för jätteroligt, super kul istället för superkul osv. Fast förut särskrev jag, men nu har jag lärt mig. 

  • Förliten text. Om det är en väldigt liten text som man har på bloggen så tycker jag det är lite jobbigt att läsa. Men tycker också att det är jobbigt att läsa om det är förstor text. 

 


 

 

Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juli 2013 20:30

Skrev inlägget på mobilen först, men precis när jag var klar så stängdes det bara ner. -_- Så är väldigt irriterad nu, men jag skriver det igen. 

 

 


Hade jag haft en egen häst hade mitt mål varit att vara med i SM fältävlan, eller ja vinna SM fältävlan. Om ni undrar varför just fältävlan, så är det för att det är ju både dressyr,hoppning och terräng. Och allt är ju kul, så ja. Men det är bara en dröm som kanske aldrig går i uppfyllelse. Men man får ju hoppas. 


Men eftersom jag inte har en häst så kommer jag ta med mina mål på ridskolan och Dreamy. 


I dressyren på ridskolan: Få hästen i en fin form i alla gångarter. Får den bara i form ibland och då är det mest i skritt men har även fått hästen i form i trav och galopp några få gånger. Sen är det lite svårt också att få alla hästar i form, för alla är olika och vissa är mjukare/hårdare i munnen än andra. 


I dressyren på Dreamy. Skulle väl också vara att få henne i form i alla gångarter. Men främst skritten och traven just nu. Ibland går hon i form i skritten så just nu är det skritten jag ska jobba på. Sedan måste jag också öva med bromsen, då hon ibland inte lyssnar när jag vill stanna. Även galoppskänkeln, hon är svår att få fram i galopp och travar helst jättesnabbt istället. 


I hoppningen på ridskolan: Hoppa ett hinder på 1 meter med fin sits. 


I hoppningen på Dreamy. Samma som ovan, för sist när jag hoppade 1 meter med henne så var inte min sits den bästa. Mina skänklar åkte bak rätt mycket, inte så snyggt kanske? ;)

Sen skulle jag också vilja hoppa en liten bana med henne, kanske typ på 3 hinder i början, på 50 cm. Vet faktiskt inte om hon ens hoppat bana förut så får väl se hur det går. 


 


Av Freia Vahlsten Svennas - 9 juli 2013 17:48

Tisdag: har åkt till bresse med Vilma och ska vara med Nelson. 


Onsdag: vara med Nelson


Torsdag: vara med Nelson


Fredag: åka till veterinären med Hoppe, då hans tänder sitter konstigt och så. Hoppas det går bra!


Lördag eller söndag: antagligen åka till Dreamy och dem. 

   

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards