Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 5 juli 2013

hur Dreamy är att rida-önskeinlägg

Av Freia Vahlsten Svennas - 5 juli 2013 14:45

Kan du skriva ett inlägg om hur Dreamy är att rida? :)



Jadu, är ganska dålig på att förklara, men får försöka så gott det går. :)


Dressyren. I dressyren brukar jag jobba väldigt mycket på volten för att få henne lite mjukare. Brukar oftast gå väldigt bra och hon har blivit mycket mjukare, och ibland går hon även i form. Men när man sen ska trava på volten blir det kaos, nej men det känns som att hon travar på raktspår och att hon ska gå omkull. Hon är rätt stel i traven. Men för det mesta är hon lydig, lyssnar bra på skänkeln men om man travar och ska sakta av till skritt brukar hon trava 3 steg extra. Men i onsdags så travade hon ett halvt varv innan jag fick stopp på henne, vilket inte är likt henne.

Hon är inte så van att galoppera, så när man ska fatta galopp, så antingen börjar hon galoppera eller så travar hon jättesnabbt, men annars har hon en jättehärlig galopp.

Det som stör mest i dressyren nu är att det finns massa gräs i paddocken, och hon käkar typ hela tiden, så till exempel när jag fått en bra form så kan hon bara ta ner huvudet och börja käka helt plötligt och då förstör ju det.




Hoppningen. Brukar för det mesta hoppa i trav, då hon hamnar mycket bättre på hindret, men det är svårare för mig att hänga med i sprången. I början brukar hon försöka springa på sidan av hindret, för hon vill testa ryttaren, men efter ett tag börjar hon hoppa. Hon brukar oftast hoppa högre än vad hindret är, och då kan det vara ännu svårare att hänga med tycker jag. Men hon är faktiskt riktigt rolig att hoppa ändå, eftersom att hon har den där viljan och det är inte så ofta hon vägrar på hindret. Hittils har hon hoppade 110 (med en annan ryttare) men jag tror att hon kan hoppa högre. I alla fall så är hon som sagt jätterolig att hoppa.


Uteritt. För det mesta är hon jättesnäll att rida ut på och jättemysig. Det är sällan hon bockar eller gör något dumt men hon kan hoppa till/skygga om hon till exempel ser en hare. Men ja, hon är oftast snäll. Men när vi rider i en speciell skog kan hon vara lite jobbig. Där lyssnar hon inte alls på mig. Happy brukar oftast gå först och när hon tycker att han går för segt så brukar hon gå förbi och lyssnar inte när jag vill att hon ska stanna. När vi kommer ut ur skogen blir det dock bättre.


Barbacka. Till min förvåning hade hon väldigt skön rygg och hon verkade gilla att bli riden barbacka. Har bara ridit bara ridit barbacka en gång och då skrittade vi bara. Men hon började trava en gång och då hade hon riktigt skön trav  inte ett dugg skumpig. Dessutom lyssnade hon mer på mig när jag red barbacka. Så ja, hon är supermysig att rida barbacka på.


 

                     


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards