Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 30 juli 2013

är travhästar skit?

Av Freia Vahlsten Svennas - 30 juli 2013 15:00

Har sett att månag skrivit, "synd att det är en travhäst", "travhästar är ju inget att ha" osv osv.

Blir så sjukt förbannad, som den travhästs-älskare jag är. Jag har nog alltid haft förkärlek för travhästar, uatn att jag riktigt vetat varför. Men ni vet jag, de är så sjukt underbara, både i ridning och hantering. De flesta i alla fall. Min kärlek till travhästar har växt enormt sen jag började rida Dreamy, och när jag träffade Stronghold, travhästen i travstallet jag och Vilma var på någon gång i maj. Så himla underbar häst det där, så sjukt stor personlighet, mysig. Hoppas han blir världsstjärna, han är ju bara 2 år nu, så man vet aldrig. ;) Och då känns det lite coolt att pussats med en värdsstjärna.


Hur som helst så ska jag säga att travhästar visst är något att ha.

Med tanke på att jag träffat flera hundra travhästar så kan jag säga att de är väldigt snälla, har ju vart i ett travstall och travstuteri.


Sen kan en travhäst bli riktigt duktig i både hoppning och dressyr. Men att dirket omskola en travare till ridhäst som kommer direkt från travbanan kan dock vara lite svårt, ifall man ska rida in den då. Så tycker det är bra att man rider in den medans den går på travbanorna. Men annars tycker jag att travhästar oftast är rätt lättlärda, eller jag vet inte, men Dreamy är det i alla fall. xD

Som sagt så kan en travare bli duktigt i både hoppning och dressyr. De har ju oftast väldigt musklade bakar, så de flesta travare brukar kunna hoppa ganska högt.

Och vissa verkar tro att bara för att det är en travhäst så kan den inte göra annat än att trava, men den kan ju galoppera, som ni ser i videon jag la upp igår. Den kan hoppa, kan ridas i form. Och travare är helt underbara.

En nackdel är dock att om man rider barbacka och den börjar racertrava så blir det lite skumpigt. xD


Så travhästar är verkligen INTE skit, blir så himla arg på alla som säger så.

Blev kanske ett lite rörigt inlägg, men tror ni fattar ändå, vart jag vill komma.

 

Jag och finaste Stronghold.



En travare.



 
 
Ingen bild

-L

31 juli 2013 17:46

Jag håller inte med dig direkt..

Ja visst, travhästar är väl snälla. Men det är inte för att dom är travhästar, utan det har med personligheten hos hästar att göra.
Sen när du säger att du kom bli jätte duktiga i dressyr och hoppning, håller jag inte med. Visst, dom kan väl bli någorlunda bra, men en travhäst blir aldrig lika bra som en häst som tävlar på höga klasser, FÖR ATT dom har en varmblods kropp. Det är skillnad på ett halvblod och varmblod, kropparna är inte gjorda på samma sätt, riktigt.

Och formen. Du får tänka skillnaden på att kröka nacken och gå i form. Kröka nacken är att ja kröka på naken. Att gå i form är att jobba med hela hästen, rundare steg, sätta hovarna under sig, skjuta upp ryggen och arbeta med den osv. Efter som varmblod inte är byggda som halvblod, som jag nämnde tidigare, kan dom inte gå i form som en ridhäst.

Freia Vahlsten Svennas

1 augusti 2013 00:40

Aa, jag vet att det har med personligheten att göra, och jag vet skillnaden På att kröka på nacken och gå i form. När de går i en korrekt form ska man ungefär kunna dra ett sträck mellan framhoven och mitten på huvudet. Och den trampar under sig. Och så som du skrev.

Vet även att varmblodet är gjort för att trava snabbt, men den kan ju bli duktig om man skolar om den. Men den kommer säkert aldrig komma lika långt som ett halvblod. Och sen det där med formen, jag läser en blogg hon har ett varmblod och han går i en korrekt form.

Förresten, varför skriver du inte ditt namn?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards