Hästar är bäst!

Alla inlägg under juni 2013

Av Freia Vahlsten Svennas - 29 juni 2013 23:00

Förlåt för att jag inte uppdaterat idag, men jag har knappt vart hemma något idag, borde ha gjort tidinställda igår. Hursom helst så följde jag med Vilma när hon skulle kolla på dalamatiner, för de skulle kanske köpa en. Det tog 2 ½ timme att köra det, hatar att åka bil. Men det var värt det, valparna var så små och söta. Vilma och dem bestämde sig för att köpa en liten liten söt valp. Hon som hade hundarna hade också 11 styckna vuxna dalamatiner, serisöt de var jättestora och när hon släppte de lösa sprang de som galningar. 

Vilma och dem döpte hunden till Django. Och den är så söt och älskar att pussas. 


Sedan köpte de hundmat och koppel, när vi kom hem gav vi honom mat och så gick vi en kort promenad. Fast man fick mest bära honom. 


Är superavundsjuk på Vilma, liksom hon får en jättesöt valp. Sedan ska hon få en ny medryttarhäst, en arab som heter Manessa. Och då ska hon sluta på Thessan (tror jag) vilket är lite tråkigt tycker jag. 

But life is unfair. 


Tog kanske lång tid att både köra dit, köpa hunden eftersom massa papper ska fyllas i, köpte saker till den, köra hem och så. Det är därför jag uppdaterar så sent. 


       




-Vilmas hund, Django

   


Av Freia Vahlsten Svennas - 28 juni 2013 23:45

Fråga: 

Hur lång är du ? För att eftersom att du är så ung så växer du fortfarande o det är inte helt omöjligt att du kommer vara för lång för Magic till vintern. Tråkigt, men så är det tyvärr. Ville bara att du ska ha det i bakhuvudet ifall att så att du verkligen tar vara på eran tid ihop :)

Bra blogg, kram !

 

 

Svar: Hej! Jag är ca 160 cm. Ja, det är verkligen tråkigt, önskar man kunde välja hur lång man ska vara, då hade jag lätt valt 140. 

Jag ska verkligen försöka ta vara på våran tid tillsammans. Men det ända är att Magic är ganska svår att få på lektionerna eftersom han är så populär och de flesta önskar honom. Men ska försöka ta lite privatlektioner efter sommarlovet. 

 

Tack så mycket! :) Kram!

 

 

 

   

 

 

 

         

 

 

 

 

 

I can't stop loving you! 



 

 


Av Freia Vahlsten Svennas - 28 juni 2013 21:53

 

Väldigt dålig bild, så det är säkertn därför jag aldrig publicerat den innan.

Av Freia Vahlsten Svennas - 28 juni 2013 21:43

-Om hästen har dragit upp sina flanker så beyder det att den har druckit för lite.


-Hästen dricker ungefär 30-40 liter per dag och så kan den dricka upp till 60 liter om det är varmt.


-En av dom första hästraserna hette Hyracotherium. Den var liten som en räv och hade tår istället för hovar. Den är ursprunget till dagens hästar.


-När man talar med en häst så reagerar den mer på tonfall än på ord.


-Den äldsta hästen har blivit 64 år.


-Hästar har två blinda punkter, en rakt bakom och en rakt framför dom.


-Ett hästhjärta väger ungefär 4,5kg


-I gamla svartvita filmer när dom sköt en häst så var detta inte trickfilmat utan de sköt verkligen hästen.


-Hästar visar genom sitt ansiktsuttryck hur dom mår, dom använder då sina öron, näsborrar och ögon. Man ska se upp för en häst med vidgade näsborrar och öronen bakåt.


-Nästan alla föl föds under natten för att inte rovdjur ska se de.


-Hästar gör åt med mer energi när dom ligger ner än när dem står upp.


-Kaniner är inte gnagare, dom är Lagomorpher. Dom är alltså närmare besläktade med hästar än dom är med råttor och möss.


-Med sina långa ben, sitt stora hjärta och sina stora lungor så är hästen skapad för att galoppera. Att hoppa är inte nåt naturligt för en häst utan dem går hellre runt hindret.


-Det finns inga vita hästar. De hästar som kallas vita har lite svarta och lite vita hårstrån och ser vita ut. Om en häst är helt vit så har den även rosa hud runt ögonen, rosa öron och rosa mule. Den kallas då albino.


-Hästar kan inte spy.


-På statyer med hästar kan man se vad som hänt ryttaren. Om den har båda frambenen i luften dog ryttaren i krig, har den ett ben uppe dog ryttaren på grund av skador han fått i krig och om båda frambenen är i marken dog ryttaren av naturliga orsaker.


-Hästar kan inte andas genom munnen, därför ser man aldrig en häst flåsa som en hund.


-Hästar har ganska bra minne, om du länge varit med en häst så kommer den ihåg dig hur länge som helst. Detta gäller dock inte om du varit med hästen under en kort period.



-Hästen känner inte när den är mätt så om de kommer in i ett foderrum och kommer åt fodret så äter den allt.


-Det rymmer ca 20 liter i hästen magsäck.


 

 


Av Freia Vahlsten Svennas - 28 juni 2013 21:30

Dagens outfit: 

 

Dagens humör: glad

Dagens hiss: hoppade terräng

Dagens diss: vet ej


Av Freia Vahlsten Svennas - 28 juni 2013 21:15

Idag var det sista ridningen för terminen, vilket känns lite tråkigt. Men hästarna är verkligen värda semester nu! Hade då Magic idag igen. 


Emma red också innan och jag ledde henne som vanligt, hon fick Prado. De skrittade först lite på en väg och sedan red de en stund i ridhuset och travade lite. Var så varmt så jag höll på att dö. Efter så gick jag och Vilma upp till cafeterian och köpte en varsin glass. Sedan gick jag och borstade Magic och så. 


Vi började med att rida lite i paddocken, skrittade först fram på långa tyglar och i början när man skrittar fram känns han alltid lite seg, men när man kortar tyglarna blir pigg. Sedan började vi trava, gick sådär, han gick inte i form, men hade bra bjudning. När vi saktade av till skritt så gick han i form en stund, han var verkligen fin. Såg hans skugga! ;) Men det var när han hade rumpan mot Åsa, så hon kunde tyvärr inte fota då. 


Sedan travade vi lite och så fattade vi galopp,gick också bra! Sedan började vi hoppa, vi började med att hoppa ett hinder på kanske 50 cm. Efter det hoppade vi två hinder, på kanske 60-70. Jag tyckte vi red i fel varv för det, vi gick i högervarv och vid ena kortsidan så skulle man svänga i mitten, och så  skulle man svänga mot vänster. Det gick inte så bra första gången, då sprang han förbi hindret. Men andra gången jag testade gick det bra. Han har en väldigt bra teknik den ponnyn OCH vilja. 


Man kan öppna på 3 olika ställen och på ett ställe brykar det stå ett litet hinder och Myran öppnade där. Först la hon ner bommen på snedden, så skrittade vi över den, till ridbanan bredvid terräng banan. Sedan la hon upp till et hinder på kanske 40 cm och så travade vi mot det, jag och Magic blev klar sist, så han ville börja galoppera hela tiden. Sedan hoppade vi ut igen och då var det fart på MAgic och han hade öronen spetsade, det hade förresten alla hästar. 


Sedan började vi hoppa terräng, började med typ ett stockhinder. Det är småstockar på varandra. Det finns ett på typ 30 cm, ett på 50-60cm och ett på typ 70-80 cm. Vi hoppade det på 50-60. Vi hoppade det i galopp och när jag kom med Magic så ville han  hoppa det på 70-80.Det var nära att vi hoppade på det, men lyckades på nåt sätt få honom att hoppa 50-60 cm hindret. Vi hoppade det två gånger var och andra gången gick det bättre, fina ponnyn!! Sedan hoppade vi ett annat hinder, kommer inte ihåg vad det hette. Men det är en nerförsbacke först, sedan en grav och i graven har vi ett litet hinder och så är det uppförsbacke. Vi hoppade även det två gånger var, och hon var duktig båda gångerna. Sista gången tog han ett jättespårng över, eller ja kanske inte så jättehögt, men högre än vad det var i alla fall.

Vi avlsutade med att hoppa banken. Vi hoppade den 1 gång var. Först hade Magic jättebra bjudning men precis innan han skulle hoppa stannade han. Men Myran sa att vissa hästar är osäkra på den. Så jag vände och kom en gång till, då gick det mycket bättre. Kände att han var lite osäker men han hoppade ändå! :)


Efter ridpasset borstade jag såklart och han fick massa morötter och så myste jag med honom. Han pussade tillbaka och var jättemysig. Känner att vi har skapat ett band tillsammans. Då han brukar gnägga när jag kommer in till honom, han ser oftast jätteglad ut och så kan vi mysa med varandra jättelänge. Det kanske låter ego att säga att han gillar mig, men det känns som det. Nästa vecka tror jag att han och de andra hästarna ska få gå på sommarbete i fyra veckor. Gissa vem som kommer sno Totte och Magic? ;) Jag,men säg det inte till någon, sch! 


Jag och Magic. (på en bild står han väldigt fint). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

usch vad jag står upp....



 

 

 

 

 

 

 

 

 

haha, igga mina armbågar




 

 

     


Vilma och Loulou


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Av Freia Vahlsten Svennas - 27 juni 2013 23:45

  • Det är så otroligt farligt. Man håller på med stora djur som har egen vilja. Men saken är den att vi är riktigt modiga, för varje gång vi kliver upp på en häst riskerar vi livet. Det är kanke inte så ofta det händer dödsolyckor, men det kan ju ända. 

  • Killar som rider blir ibland mobbade. Det är ju coolt att rida!

  • Och när man rider så kan vissa snacka skit om en, att man rider dåligt eller nåt sånt. 

  • De yngre blir ibland nertryckta av de som är äldre, har dock aldrig hänt mig, men jag vet att vissa blir det, då jag läst på bloggar. 

 

  • Ibland verkar det som att bara för att man går på ridskola så ska man inte få ha några egna saker till hästarna, typ schabrak och så. 

Hittar faktiskt inte på så mycket mer, finns inte så negativa saker om ridsporten. 

 

 




Av Freia Vahlsten Svennas - 27 juni 2013 19:11

Nimble. 


Jag vill verkligen ha honom, har verkligen fastnat för honom.  Och jag känner "den här hästen ska jag ha!". 

Han är min drömhäst då han verkar vara så sjukt snäll i både hantering och ridningen. Och verkar ha stor personlighet. 

Det är också bra att det står att han aldrig har varit sjuk eller skadad. 

Han verkar helt perfekt och så är han söt som socker och det gör inte saken värre. 


Så här står det i hans annons:


" Inriktning: Hoppning  -  Typ: C-ponnier  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 1996  
Namn: Nimble  Pris: 35 000 kr

Connemaravalack född - 96 efter Holens Ingolf RC 19. 139,1 i mkh.
Efter 5 år tillsammans med Nimble är det tyvärr dags att skiljas åt. En kanonponny med stort hjärta som vi har många fina minnen med. Nimble är en ponny med mycket personlighet och gillar att ha kul! Önskar att han kommer till ett kärleksfullt hem där han blir tränad och gärna tävlad. 
Är okomplicerad i all hantering såsom att sko, duscha, lasta osv. Inga problem att vara själv i hage eller transport. 
Tävlad i hoppning upp till LA med plac. men tränat högre. Mycket kvick och smidig - en riktig omhoppningsstjärna! Startad LB:1 dressyr och LA med vinst, föregående ägare. 
Regelbundet tränad för B- och C-tränare, hopp & dressyr men sista tiden riden hemma. Har fått många lovord av tränare som en mycket fin ponny.
Mycket riden i skog och mark och väldigt säker på foten. Jämt temperament, kan dock bli lite ivrig vid hoppning och uteritter. 
Har aldrig varit sjuk eller skadad. Har livstidslicens.
Hem viktigare än pris!
All utrustning medföljer.
Säljes pga. att våra flickor växt ifrån honom och studier.
Kan också tänka oss att låna ut honom för senare köp alt. ev. på foder i Värmland och dess angränsande län". 
 Läromästare kat. C. Hästar säljes
Läromästare kat. C. Hästar säljes
Läromästare kat. C. Hästar säljes
Läromästare kat. C. Hästar säljes
Läromästare kat. C. Hästar säljes
Läromästare kat. C. Hästar säljes
_____________________________________________________________________________________________
 
Lucky Luke

Det är en supersöt fjording. Och han verkar vara snäll i ridning och hantering precis som Nimble. Och han är också en drömponny för mig. Det dåliga är att utrustningen inte ingår.. 
 
Så här står det i hans annons: 
 
"Inriktning: Allround  -  Typ: C-ponnier  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2000  
Namn: Lucky Luke  Pris: 21 000 kr
Har en c-ponny 135 cm hög på 13 år som söker en ny tränings/tävlings kompis. Han är utbildad LA i dressyren och LB i hoppningen, han är även inkörd. Han är utav rasen Fjording men i hans papper står det att han är korsning pga okänt stam men han ser ut som en fjording fast nättare i modellen.

I hoppningen är han pigg på ett bra sätt med ett bra sug på hinder. Han är inte tittig eller liknande så han skulle passa bra även i terrängen. Han är löshoppad upp till 135cm och hoppad på enstaka hinder 110 cm en så länge. Han är duktig i dressyren men kräver sin ryttare lite för han inte tycker detta är jätte kul. Men han har väldigt fina steg och bär sig väldigt fint och flyttar sig bra för skänkel och är mjuk i munnen. 

Han är även inkörd och körd på olika tillställningar som stundet bal m.m Han är som sagt väldigt trafiksäker och klarar stora folkmassor. 

Han funkar även väldigt bra att rida ut och köra ut på själv och i grupp. 
Han är vaken och nyfiken och tycker det mesta är roligt.

Ingår ingen utrustning i priset förutom grimma. Men det finns dressyr och hoppsadel , olika träns och bett, selen , rockard, skydd , lindor , schabrak , täcken och massa mer saker som du kan få köpa till.

LB i hopning , LA Dressyr och inkörd. Löshoppad upp till 135 cm". 
 
C-ponny söker ny tränings/tävlingskompis. Hästar säljes
C-ponny söker ny tränings/tävlingskompis. Hästar säljes
C-ponny söker ny tränings/tävlingskompis. Hästar säljes
C-ponny söker ny tränings/tävlingskompis. Hästar säljes
C-ponny söker ny tränings/tävlingskompis. Hästar säljes


translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards