Hästar är bäst!

Alla inlägg den 10 maj 2013

Av Freia Vahlsten Svennas - 10 maj 2013 22:42

Dagens outfit:

schabrak: granngården

 

Dagens humör: glad

Dagens hiss: kadrilj (hästarna verkar tycka att det är kul)

Dagens diss: varmt


Glömde berätta att när vi gjorde skänkelvikningar på kadriljen så var hon sjukt duktig och lurade mig inte utan hon gick skänkelvikningar med både bak och fram benen.


Av Freia Vahlsten Svennas - 10 maj 2013 22:39

Dagens outfit:

schabrak: hööks

 

Dagens humör: glad

Dagens hiss: fick havre efter ridningen

Dagens diss: det var så varmt


Av Freia Vahlsten Svennas - 10 maj 2013 22:30

Emma fick Bogart och de red ute. Bogart var lite svår att få igång men annars gick det bra för henne.

Kommer bilder senare.

 


Nu till min ridlektion. Jag fick Pärla, en av mina favoriter. Hade önskat henne men idag var hon inte så rolig.


Vi hoppade upp på stallplanen och sen gick vi till paddocken och var där en stund. Vi var på halva paddocken och då gick vi typ på en volt. Så jag ställde henne inåt och då var hon jätteduktig. Men när vi skulle börja trava så stannade hon och hon bara stod där, lyssnade inte alls, inte ens på spöt.

Men sedan fick jag lite draghjälp. Och då travade hon på.  Fast jag behövde trycka med skänklarna hela tiden annars stannade hon. Så i paddocken var hon verkligen lat.


Och sen skulle vi galoppera, då stannade hon igen men sen fick jag fram henne. Men hon hade inget flyt. Usch nej det var inte kul att rida där.

Men när vi hade varit i paddocken ett tag gick vi in i ridhuset det var skönt för det var svalt där inne.


Men när jag hade skrittat på spåret ett tag så stannade hon. Men sedan fick jag fram henne i skritt. När vi skulle börja trava gick det först dåligt och hon stannade men sedan gick det bra och hon var duktig. Och travade flera varv utan att stanna. Sedan la vi upp stigbyglarna framför sadeln och red utan nästan hela passet.


Vi gick in på volten, hon var jätteduktig när jag ställde henne. Och ibland gick hon några steg i form. Det gick också bra i trav och då stannade hon  inte, men när vi skulle galoppera så gick det inte att få fram henne. För  vi fick inte riktigt plats och när jag försökte öka volten så ville hon inte mer en ett par steg.


Sedan gick vi ut på spåret och Pärla stannade inte så mycket. När jag skulle galoppera så gick hon nästan fram direkt. Gissa om jag blev glad då?


Men när vi hade galopperat lite och så, så gjorde vi framdelsvändning i sånhär seg skritt. Första gången gick bra och hon skrittat sakta och gjorde en bra framdelsvändning. Andra gången gick lite för fort.


Sedan gjorde vi skänkelvikningar och då var hon hur duktig som helst. Och efter skulle man galoppera en bit och det gick riktigt bra hon lyssnade nästan direkt.

Sedan bytte vi varv, skänkelvikningarna gick bra men det blev ingen galopp efter för då kom hon för nära Loulou. För hon racertravade då och lyssnade inte på mina halvhalter.

Sedan galopperadee och travade vi av dem, och då var Pärla rätt pigg. Och sedan skrittade vi av runt ridhuset.


Först i paddocken var Pärla seg som sirap men i ridhuset var hon piggare och roligare att rida. Och dessutom var det väldigt varmt och hon är ju svart.


Gick väldigt bra idag är väldigt stolt över henne.

 

 

 


 

Vilma och Loulou



Inna kadriljen var jag och Vilma i cafeterian och köpte lite bakelser och ett äpple och tog lite vatten och så grisade vi ner typ hela cafeterian. Nej, men där vi satt. Och ja vi var ensamma där.

Jag hade Vallmo, tjoho!!


Först skrittade vi fram i par och jag red bredvid Vilma och hon hade Loulou då också. Loulou och Vallmo verkar trivas tillsammans.

Men i alla fall så travade vi efter ett tag och Vallmo lyssnade jättebra. Vissa säger att hon är jätte seg men jag tycker att hon är rätt pigg ibland.

Sedan galopperade vi först i högervarvet och då tog det ett tag innan hon började galoppera. Men i vänstervarvet började hon galoppera direkt och snabbt så Vilma och Loulou hängde inte med. Så jag fick lov att sakta av till trav så att de kunde komma upp bredvid men när Vallmo började galoppera igen så red vi i från dem igen.  Snabb häst!


Sedan började vi med självaste kadriljen, Vallmo lyssnade jättebra på mig och gick i form några gånger. Jag har nästan precis lärt mig att få hästen i form så det är därför jag inte riktigt får hästen i form så länge förutom Thessan då. Men hon är väldigt lätt tycker jag.


Blablabla orkar inte säga alla ridvägar. Men sedan skulle den som var först komma på egna ridvägar och såp skulle de andra hänga på efter. Och sedan hamna jag och Vilma först. Vi visste inte hur vi skulle rida. Men då sa jag "vi kan väl rida cerpentinbågar" då sa Vilma "okej". Och när jag red en cerpentinbåge frågade Vilma vad jag höll på med, för hon trodde att jag sa "ska vi rida snett i genom". Så då red vi rätt upp (ridväg) och då skulle vi göra cerpentinbågar igen ,men Vilma visste hur man gjorde så då red vi rätt upp igen. Och då sa jag att jag kan dem och att hon bara kunde hänga på mig och då red vi dem. Och sedan skulle vi rida som hon sa och blandannat galoppera, gick sådär då för hon saktade av ibland.

Sedan bytte vi tät, det var rätt skönt för det är jobbigt att vara tät.


Men i slutet sa hon att tll nästa gång (om en månad) skulle vi hitta på 2 ridvägar vi skulle rida.


Är nöjd med Vallmo och det gick hyffsat bra idag.


Juste jag satt ner nästan hela tiden i traven för hon är så mjuk. Alltså seriöst det är som att sitta i en fotölj.


-Fina Vallmo.

 



Avril låg ner och  jag samlar typ på bilder när hästar ligger ner. Så jag tog kort.

 


Åsa red Skutt så här är två bilder på honom.

 

 

Av Freia Vahlsten Svennas - 10 maj 2013 18:41

Har ridit. Snart är det dax för kadriljen.


Så vänta er ett långt inlägg när jag kommer hem.


 

Av Freia Vahlsten Svennas - 10 maj 2013 15:15

Hej jag heter Norpan men kallas också: Norp och Norp Snorp.


Jag föddes här hemma. Min mamma hette Pärla men hon är död nu och så fick jag en bror och 3 systrar. Men jag är den ända som är kvar..

I sommar fyller jag 3 år så jag är väldigt gammal. Och man ser att jag är gammal.


Jag är en jättesnäll hamster som aldrig har bitits, vad jag minns i alla fall.


Jag fyller år den 14 juli och då får jag presenter. Jippie!

Hoppas jag lever då!


Jag fick en godisstång för några dagar sedan och den har jag redan ätit upp, mums!


     


Av Freia Vahlsten Svennas - 10 maj 2013 11:55

Igår slog jag besöksrekord: 48 unika!!!    Och 491 sivisningar.


Tack så sjukt mycket!!! Ni är bäst! 

Nu ska jag verkligen kämpa för att ni ska få bra inlägg. Hoppas det fortsätter såhär.   

Okej, det är inlägget var kanske inte så roligt men, jag vill bara tacka er, för jag är sjukt glad!


 




Av Freia Vahlsten Svennas - 10 maj 2013 11:24

Hej och godmorgon!


Idag är jag i stallet i ca 6 timmar, funny! :)

Jo, men först ska Emma rida, sedan ska jag rida lektion. Har hästbyte, spännande vilken man får. Sedan är det kadrilj är väldigt nervös, för sist gick det inte bra i alla fall. Men jag hoppas på Vallmo. Hon är superbra till kadriljen tycker jag.  Och när jag hade henne på kadriljen gick det väldigt bra. Jag tror det är lättare med storhästar eftersom att alla andra har storhästar och om man har ponny får man driva på jättemycket.


Men igår såg jag då på det där one direction programet, det var jättekul och jag önskar att det var i typ 2 timmar för det var bara i 45 minuter.

Om ni såg det, ni vet när Harry skulle sjunga solo på what makes you beautiful så tyckte ju han att han sjöng dåligt och så. Jag var påväg att börja gråta när han pratade efter.


Och så fick jag typ damp när några fans fick en kram av Zayn och  Harry. Orättvist!!


Men efter programet blev jag typ en directioner, de verkar så snälla mot sina fans och så.


translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards