Hästar är bäst!

Direktlänk till inlägg 9 maj 2013

Thessan,Teddy och Dreamy

Av Freia Vahlsten Svennas - 9 maj 2013 17:00

Först åkte vi till Thessan, vi hade tänkt att rida ut men det såg ut som att det skulle börja regna så vi red i paddocken i stället. Och övade lydnad och så hoppade vi lite.


Först började jag att rida henne, hon var väldigt pigg fast inte så lydig för i hörnen brukar hon göra volter och det är rätt jobbigt. När jag hade skrittat fram så kortade jag tyglarna och gick hon på en volt och jobbade henne lite, hon fick gå på volten i två varv och sedan gick vi ut på spåret. Hon gick fortfarande i form och var verkligen superduktig. Då lyssnade hon ganska bra. 


Sedan travade jag lite och hon var väldigt pigg och lyssnade direkt men när vi kom till hörnet gjorde hon en volt. Suck. Men då fortsatte jag trava hela varvet och  jag kände att hon tänkte göra en volt i hörnet, så då ställde jag henne inåt och då gjorde hon ingen volt, men efter hörnet gjorde hon en volt istället. Men jag var ändå nöjd för hon hade travat ett helt varv utan några volter. 


Och då var det Vilma tur. Hon skrittade,travade och galopperade lite innan hon började hoppa. Jag tog kort då och först blev det bara på Thessan för jag råkade ha kameran för långt ner. 


Sedan var det min tur igen. 

Jag skrittade först en stund i form och så travade jag och då tar hon upp huvudet. Hon har svårare för att gå i form i trav. 

Men sedan började jag hoppa lite, hindret låg kanske på 30 cm. Men det är bara för att hon inte hoppat så mycket nu. Men hon var jätteduktig och det är så kul att hoppa shettisar. När jag hade hoppat första gången så såg Vilma att det typ bara blev på Thessan och då hoppade jag av så att hon fick hoppa en gång och då tog jag på både hon och Thessan. 

Sedan hoppade jag upp igen och hoppade lite till. En gång började hon galoppera innan hindret, jag älskar henne galopp. 


Sedan red Vilma lite till.


Är supernöjd med Thessan, hon var så duktig. 


-Ni får en bild på Vilma och Thessan så länge, för vi fotade då varandra när vi red så bilderna kommer senare. 

 



Sedan gick jag och Vilma till Teddy och dem. Vi tog först in Teddy och borstade och så. Sedan gick vi en liten promenad med honom. Den var verkligen jättekort, vi gick mot ett föl som finns där och det är inte så långt bort från Teddy och dem. På promenaden fick han skritta,trava och galoppera lite. Han var jätteduktig bara att han typ hela tiden åt gräs. 

   

Sedan red jag Dreamy och Åsa red Happy. Ridturen eller vad man ska kalla det gick allt annat en bra. 

Först när jag hoppade upp på Dreamy var hon jättesnäll bara att hon åt gräs typ all the time. Och hon hade sin martingal på sig och när hon drog ner halsen så var jag rädd att den skulle åka ner så jag fick lov att hålla i den. För Åsa sa att hon  kan få panik ifall martingalen åker ner för då kan hon typ fastna när hon tar upp huvudet. Och en panikslagen Dreamy är inget man säger ja till direkt. Sedan kom vi till hagen och det var då det gick dåligt. 

Puckohuvudet Åsa tog fram mobilen och tänkte ta kort på fölet och Happy vill alltid hälsa på hästar och då gick han  fram mot två hästar som stod på andra sidan vägen om fölet och då nosade de på varandra. Och så började dem skrika och de två hästarna i hagen sparkade varandra och Happy tänkte hoppa in till fölet och stoet (mamman) som gick där. Och Dreamy blev jätte nervös och upphetsad och då blev jag pockså nervös och då blev Dreamy ännu nervösare. Så det ända jag kom på då var att hoppa av. Så då gjorde jag det och då gnäggade Dreamy jättehögt och gällt så man blev nästan hörselskadad. Sedan lugnade jag ner henne och då gick vi mot en sten så att jag kunde hoppa upp och då åkte martingalen ner och då hoppade jag av för som jag skrev så kan Dreamy få panik och jag kunde ju inte sträcka mig efter den. Då hoppade Åsa också av och skulle ta av Dreamy martingalen och då höll jag i Happy och den klumpedunsen ställde sig på min fot. Och då gick vi hem. Åsa red Happy och jag ledde Dreamy. Happy höll på och fånade sig och då blev Dreamy sur på honom och sparkade mot honom. Så det var bara kaos. 


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

.

Av Freia Vahlsten Svennas - 20 augusti 2013 22:14


Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 15:22

Den nya bloggen som jag ska dela med Ida och Vilma heter: http://enkopingsryttare.horseworld.se/ . Vi har inte hunnit fixa en design en, men Ida håller på med en nu tror jag.   Har bara kommit 2 inlägg just nu, men det kommer såklart fler.   ...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 13:34


Ida har redan skapat en blogg som vi ska ha. Men jag och Vilma vet inte lösenordet än. Men när vi gjort nåt inlägg och fixat lite länkar jag den hit.   Där kommer jag lägga upp videon vi gjorde igår och skriva om ridpasset hos Dreamy. Hon var l...

Av Freia Vahlsten Svennas - 18 augusti 2013 00:08


Ville bara säga godnatt! Och ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen, bara 3 inlägg!! Usch.. Lovar bättre uppdatering i morgon, har inte haft tid idag.     ...

translate the blog

presentation


Hej och välkomna till min blogg. Den handlar mest om mitt stora intresse, hästar. Rider på ridskola och på min medryttarhäst Dreamy. Hon är ett varmblod. Henne kommer ni nog få läsa mycket om.

Ställ gärna frågor

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Mustang Horse

    


Ovido - Quiz & Flashcards